Fieros farm logo V2d
Home » Wie zijn wij

"Trots dat wij in het bezit zijn van zulke lieve, aanhankelijke dieren die graag willen leren; elk met hun eigen gebruik en kenmerk. Geen één is hetzelfde."

Ontstaan

Wij zijn Marcel en Bianca Pees en wonen met onze 3 kinderen net buiten Meppel in Nederland.

Als kind droomde Bianca al van een klein boerderijtje met een ezel ernaast. Na een bezoek aan dierenpark Amersfoort waar ook mediterrane miniatuur ezels lopen werd ook Marcel enthousiast over de dieren.

Na enig mail contact met een verzorger uit het park, Marjo Hoedemaker, mochten wij onze eerste ezel verwelkomen bij ons thuis. Al snel kwamen wij erachter dat het ezeltje niet genoeg had aan het gezelschap van 4 geitjes en werd er actief gekeken naar een maatje.
De zoektocht leverde een merrie met haar veulen op.

Fokken

Enthousiast over het opgroeien van zo’n mooi veulen op eigen terrein ontstond de wens om nogmaals een mooi veulen te fokken. We zochten contact met diverse fokkers in Nederland en zijn gaan rondkijken voor een bijpassende hengst.
Na het fokken van ons eerste eigen veulen bleven we enthousiast en van lieverlee hebben we nu ons huidige aantal.

Trots

Omdat de mediterrane miniatuur ezel oorspronkelijk van Sardinië en Sicilië komt hebben wij bedacht dat onze stalnaam dan ook maar wat Italiaans moet zijn. Fiero is Italiaans voor trots. (net als het Belgische Fier).

En trots dat zijn we! Trots dat wij in het bezit zijn van zulke lieve, aanhankelijke dieren die graag willen leren; elk met hun eigen gebruik en kenmerk. Geen één is hetzelfde.

Hun nieuwsgierigheid wint het vaak van hun angst en zorgt ervoor zij naar jou toe komen en je ze vaak veel kunt leren. Zoals bij elk dier hoef je er alleen maar wat liefde in te stoppen.

ADMS (American Donkey and Mule Society) en VNE (Vereniging Nederlands Ezelstamboek)

Al onze ezeltjes hebben zowel stamboom papieren van de VNE (Vereniging Nederlands Ezelstamboeken) en registratie papieren van ADMS (American Donkey and Mule Society).

Wereldwijd wordt er veel met ADMS papieren gewerkt. De VNE papieren zijn enkel geldig in landen die ook erkenning hebben voor de mini ezel.

Zou u ook graag ADMS papieren willen bij uw ezeltjes?

Daar kunnen wij u mee helpen, neem contact op met ons en wij zullen u waar mogelijk bijstaan.

Fierosfarm divider licht grijs

Betekenis ‘fiero’

Italiaans -> Nederlands

fiero (bijvoeglijk naamwoord;  synoniem: orgoglioso;)

1. trots

2. fier

3. prat

 

Betekenis ‘fier’

fier (bijvoeglijk naamwoord; vergrotende trap: fierder, overtreffende trap: fierst)

1. met rechtmatige trots

Bron: Vandale Woordenboek

Fierosfarm divider licht grijs

Informatie nodig?

Heeft u vragen of wil u meer informatie?

Vul dan onderstaand formulier zo volledig mogelijk in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

wilt u meer informatie over Fiero´s Farm

Mocht u vragen hebben over onze ezeltjes of andere dieren dan kunt altijd contact met ons opnemen. Ook voor een bezoek bent u op afspraak van harte welkom. Neem dan contact op.

Of wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op onze mini ezel farm. Zoals, te verwachten ezeltjes, geboren ezeltjes, ezeltjes die te koop zijn en nog meer nieuws, volg ons dan op ons social media kanaal op facebook.

Volg ons op facebook

Zou u ook graag ADMS papieren willen bij uw ezeltjes?

Daar kunnen wij u mee helpen, neem contact op met ons en wij zullen u waar mogelijk bijstaan.
certificaat